Tandretning – vejen til et flottere smil?

Tandretning – vejen til et flottere smil?

Hvad er en tandretning?

Når vi taler om en tandretning, betyder det, at tænderne og kæberne, der er placeret forkerte, rettes til, så dine tænder står snorlige. En tandretning er ikke kun med til at give dine tænder et pænere udseende og et flottere smil, men bringer også en række andre fordele med sig. 

Tænder, der er skæve eller ikke lukker ordentligt sammen, er nemlig meget svære at holde rene. Dette øger risikoen for, at man mister tænderne på grund af paradentose eller lignende. Men skæve tænder kan også være en belastning for dine tyggemuskler og kan give hovedpine og smerter i ryg, nakke og skuldre.  

Hvorfor bør du få en tandretning? 

En tandretning kan både foretages på børn og voksne. Du har måske endda haft bøjle som barn, men dine tænder har stadig flyttet sig en smule, efter du er blevet voksen. I sådanne tilfælde kan vi foretage små kosmetiske korrektioner, der gør, at dine tænder står lige. I andre tilfælde, hvor skæve tænder medfører større fysiske gener, som fx smerte i krop og muskulatur, vil der formentlig være behov for nogle større indgreb hos tandlægen. 

Hvilke typer af tandretning findes der?

Hvis du er på udkig efter tandretning for voksne, findes der en række forskellige metoder. Alt efter hvilke gener og ønsker du har i forbindelse med en tandretning, vil en behandling vare få måneder til flere år. En konsultation hos tandlægen vil gøre dig klar omkring, hvilke muligheder du har. 

Uanset hvilken metode du vælger, og hvilken metode tandlægen vurderer er bedst egnet til dig, behøves du ikke længere at frygte en fastsiddende bøjle, der ikke kan fjernes, før behandlingen er afsluttet og er alt andet end diskret. I dag findes der heldigvis mere diskrete og nærmest usynlige løsninger. En ofte anvendt metode hos NordSmil er behandlingen med Invisalign.

Tandretning med Invisalign

Invisalign er et anerkendt tandreguleringssystem, hvor skinnen er gennemsigtig og er dermed et nyt alternativ til almindelige tandbøjler. Invisalign-skinnen tilpasses til dine tænder og udskiftes ca. hver anden uge, således rettes der gradvist op på dine tænder. Behandlingstiden med Invisalign vil oftest varer mellem 6-18 måneder. Hvis du gerne vil vide mere om tandretning med Invisalign, kan du læse mere her.  

Vil du gerne vide mere om NordSmil? Så besøg vores hjemmeside, hvor du kan læse mere om vores behandlinger og finde den tandlæge, der ligger tættest på dig.

Ring til os på

For Jylland ring:

For Odense ring:

For Amager ring:

For Viby ring:

Bestil tid til eksisterende kunde

Her har du mulighed for at bestille din førstegangsundersøgelse og akutte behandlinger.

Vælg en afdeling

Bliv kontaktet

Udfyld kontaktformularen og bliv kontaktet af din tandlæge Helt uforpligtende

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr. Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Bestil tid til ny kunde

Her har du mulighed for at bestille din førstegangsundersøgelse og akutte behandlinger.

Vælg en afdeling