fbpx
Vælg en side

Billige tandproteser i god kvalitet

Hos Tandlægerne Nord Smil er det dit smil og dine tænder der er i fokus

Midlertidige og permanente tandproteser

Proteser er en aftagelig løsning, hvilket betyder, at man kan tage den ind og ud af munden.

Delprotese

En delprotese kan erstatte en eller flere tænder. Delprotesen sidder fast ved hjælp af bøjler, der sidder omkring de naturlige tænder. Desuden laves der små støtter på de naturlige tænders tyggeflade, hvilket hjælper med at fordele trykket på de naturlige tænder og mindsker belastningen på gummerne. Det kan derfor ikke undgås, at tandlægen skal bore i tænderne, så støtterne passer.

Der findes to forskellige typer af delproteser. En unitor er lavet i støbt stel og således den mest stabile og holdbare løsning. Desuden kan metallet gøres tyndt, så den fylder mindre i munden. Som alternativ til den støbte delprotese findes den akrylbaseret delprotese. Denne kan let udvides, hvis der skulle mistes flere naturlige tænder. Tandlægen vil i det enkelte tilfælde vurdere, hvilken type delprotese, der er bedst egnet til patientens behov.

Smileprotese

En smileprotese laves, hvis der mangler en eller få tænder og bruges kun i en kort periode af 3- måneder, inden den endelige behandling kan foretages. Smileprotesen laves i akryl eventuel med bøjler.

Helprotese

En helprotese erstatter alle tænderne i kæben med akryltænder. Akryltænderne sidder fast i lyserødt akryl, som ligger på gummen. I overkæben vil helprotesen sidde fast ved hjælp af et vakuum, som dannes mellem protesen og gummen. I underkæben vil protesen ligge hvilende på gummen og vil derfor ikke sidde lige så godt og stabilt som i overkæben. For at øge fastholdelsen af protesen kan man lave en tryklåsprotese.

Tryklåsprotese

Ved en tryklåsprotese bevares en eller flere rødder som rodbehandles, så der kan føres en kugle i roden. Tryklåsprotesen kan herved klikkes på kuglen, så den sidder fast herpå.

Hvis der ikke nogen tandrødder, som kan bevares, kan man i stedet isætte implantater, hvor tryklåsprotesen kan klikkes på. Ofte ser vi, at tryklåsproteser giver større livskvalitet end almindelige tandproteser, da den sidder mere stabilt, og man undgår, at den vipper eller rutsjer i munden. Desuden er det muligt at gøre tryklåsprotesen ganefri, som er et godt alternativ til patienter med kraftige brækreflekser.

Få din tandprotese lavet hos os

Vi udfører tandproteser i alle vores klinikker i både Aalborg, Århus, Randers og Herning, og vi hjælper dig med at finde den bedste løsning for dig. Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte din nærmeste klinik.

Bestil din tid i dag på tlf: 98 98 00 10

Bestil din tid i dag. Vi sidder klar til at besvare din henvendelse, og vi bestræber os på, at give dig en tid hurtigst muligt. Du er naturligvis også altid velkommen til, at ringe helt uforpligtende hvis du har et spørgsmål.

Odense afdelingen kan kontaktes direkte på tlf.  30 38 08 00