fbpx
Vælg en side

Bideskinner

Hos Tandlægerne Nord Smil er det dit smil og dine tænder der er i fokus

Bideskinner hos Nord-Smil

En bideskinne afhjælper generne af at skære tænder (bruksisme), bide hårdt sammen og til beskyttelse af store protetiske konstruktioner. Symptomerne på bruksisme og hårdt sammenbid kan være ømme kæbemuskler, hovedpine, ømme tænder samt slitage på tænderne.
Bideskinnen aflaster tygge- og kæbemusklerne ved at sørge for, at man ikke kan bide helt sammen. Således bevirker bideskinnen, at sammenbidet mellem tænderne mindskes, og man derfor ikke kan presse tænderne lige så hårdt sammen.

En bideskinne er en skinne af plast som sidder på tænderne i overkæben. Der findes to typer bideskinner enten en hård eller en blød.
En hård bideskinne er til patienter, som bider tænderne hårdt sammen eller skærer tænder. En blød bideskinne kan bruges som tilvænning, inden man går over til en hård bideskinne, til beskyttelse af protetiske konstruktioner eller hvis man presser tænderne sammen.

En bideskinne kan ikke fjerne årsagen til, at man skærer tænder eller bider hårdt sammen, men den forhindrer yderligere skade på tænderne, og mindsker ubehaget og eventuelle smerter fra kæbemuskulaturen.

Bestil din tid i dag på tlf: 98 98 00 10

Bestil din tid i dag. Vi sidder klar til at besvare din henvendelse, og vi bestræber os på, at give dig en tid hurtigst muligt. Du er naturligvis også altid velkommen til, at ringe helt uforpligtende hvis du har et spørgsmål.

Odense afdelingen kan kontaktes direkte på tlf.  30 38 08 00