fbpx

Kroner

Hos Tandlægerne Nord Smil er det dit smil og dine tænder der er i fokus

Porcelænskroner

Hvad er en krone?

Tandkroner er en varig og stabil løsning til bevaring af tænder der er ødelagte på grund af caries, rodbehandling, store fyldninger og traume. En tandkrone kan sammenlignes med en hætte som sættes på den beskadigede tand og beskytter denne mod yderligere skade. Først slibes tanden til hvorefter der tages et aftryk. Herefter konstrueres en krone af en tandtekniker. Når kronen er lavet sættes den på tanden.

En krone er en kosmetisk pæn løsning og du vil oftest ikke kunne se forskel på dine naturlige tænder og kronen.

Hvornår er der behov for en krone?

Vi anbefaler kroner i følgende situationer:

Når der er store revner (infraktioner) i tanden, der strækker sig helt ind til tandbenet, kan det være en fordel med en krone, da den vil holde sammen på tanden og forebygge at den knækker.

En tand med en stor fyldning har ikke samme styrke som en intakt tand. I den situation vil en krone kunne forebygge brud og skader.

En rodbehandlet tand er sprød på grund af den manglende nerve og blodforsyning. Det medfører, at den let knækker. Også her vil en krone kunne forebygge eller afhjælpe brud og skader.

Hvis dine tænder er meget misfarvede eller har en kedelig facon, vil porcelænskroner eller facader kunne skabe et helt nyt og smukt tandsæt.

Bestil din tid i dag på tlf: 98 98 00 10

Bestil din tid i dag. Vi sidder klar til at besvare din henvendelse, og vi bestræber os på, at give dig en tid hurtigst muligt. Du er naturligvis også altid velkommen til, at ringe hhelt uforpligtende hvis du har et spørgsmål.