fbpx
Vælg en side

Kroner

Hos Tandlægerne Nord Smil er det dit smil og dine tænder der er i fokus

Kroner

Hvornår skal man vælge krone fremfor plast? Hvis der mangler meget tandsubstans eller hvis tanden er rodbehandlet, vil det forbedre tandens prognose at sætte en krone på tanden. En krone fungerer ligesom en hætte, der holder sammen om tanden. Dette gør tanden mere holdbar og mindsker risikoen for at tanden knækker. Hvis tanden knækker, kan man risikere at miste tanden. Kronen vil typisk være lavet af metalkeramik eller porcelæn. Begge dele har meget høj holdbarhed og er kosmetisk rigtig flotte. Ved en metalkeramikkrone består kernen af et ædelmetal, som vil blive belagt med porcelæn, så den ligner en naturlig tand.

 

Plastkroner er den billigste type krone. Det er et alternativ til kroner i metalkeramik og porcelæn, men er ikke nær så holdbar og stærk. Holdbarheden afhænger af flere faktorer, herunder rekonstruktionens størrelse, materialevalg og tandens tilstand. Derudover forudsætter det regelmæssig tandpleje.

 

En kronebehandling foregår over to tandlægebesøg. Ved første besøg skal tanden slibes til, hvorefter der bliver taget aftryk, som sendes til teknikeren. Herefter skal teknikeren ud fra aftrykket fremstille kronen, som vil blive sendt tilbage til klinikken. Ved andet besøg prøves kronen på, og tilpasses efter behov, hvorefter den cementeres fast. Der kan forekomme ømhed i tænderne eller i tandkødet efter behandling, som vil gå over.

 

Vi samarbejder med Aalborg Dental, OM dental og Elysee til fremstilling af kroner.

Bestil din tid i dag på tlf: 98 98 00 10

Bestil din tid i dag. Vi sidder klar til at besvare din henvendelse, og vi bestræber os på, at give dig en tid hurtigst muligt. Du er naturligvis også altid velkommen til, at ringe helt uforpligtende hvis du har et spørgsmål.

Odense afdelingen kan kontaktes direkte på tlf.  30 38 08 00