Rodbehandling

Hos Tandlægerne NordSmil har vi fokus på dit smil og dine tænder

rodbehandling i forskellige stadier

Rodbehandling, Retrograd rodbehandling

En rodbehandling foretages, hvis der er trængt bakterier ind i tandens indre (tandnerven). Når bakterierne er trængt ind i tandnerven, kan det føre til voldsomme smerter, hvis de ikke fjernes i tide. Dog er det ikke alle, der oplever smerte lige med det samme, når bakterierne er trængt ind.

De fleste rodbehandlinger indledes med at tage et røntgenbillede, så tandlægen kan få overblik over tandens tilstand. Tandlægen kigger på, hvor meget tandsubstans der er tilbage, da det er med til at afgøre, om tanden er bevaringsværdig, eller om den skal trækkes ud. Desuden kigger tandlægen på dybden af tandens kanaler og røddernes afbøjning. I nogle tilfælde vil man også kunne se en betændelsestilstand på roden/rødderne, som i visse tilfælde kan blive til en byld i munden.

Det er ikke nok at prikke hul på bylden, man bliver nødt til at behandle årsagen, hvilket skyldes bakterier i tandnerven. 
En anden årsag til at få foretaget rodbehandling er, hvis tanden har fået et slag, og tandnerven er død heraf. Det vil føre til størknet blod inde i tanden, som giver tanden et blåligt skær, når man kigger på den.

Når tandlægen har vurderet at tanden skal rodbehandles for at kunne bevares, starter rodbehandlingsseancen. Først lægges bedøvelse, og herefter bores der et hul i tanden, som giver adgang til tandkanalerne. For at fjerne bakterier anvendes tynde titaniumfile, som roterer ved hjælp af en maskine. Tandlægen skyller også med forskellige væsker for at dræbe bakterierne. Når tandkanalerne er renset, fyldes tanden op med rodfyldningsmateriale. Vi anbefaler, at der sættes en krone på tanden efter 6 måneder, da undersøgelser har vist, at det forbedrer tandens levetid. Det skyldes, at tænderne bliver mere sprøde, og der er stor risiko for, at de knækker, hvis der ikke er en krone, som slutter om tanden, og på den måde holder fast om tanden.

en person får tjekket overmunden med spejl og skraber
billede taget over skulderen af en tandlæge med hvide handsker. tandlægen står over en smilende kvindelig patient

Retrograd rodbehandling

En retrograd rodbehandling foretages, hvis en eksisterende rodbehandling skal laves om på grund af nytilkommet infektion. Man vil som udgangspunkt altid forsøge med ortograd rodbehandling (gennem tandkronen), men i visse situationer er det ikke muligt. Ved en retrograd rodbehandling lægges lokalbedøvelse, og tandlægen åbner op til roden igennem kæbeknoglen. Her fjernes betændelsen og 2 – 3 mm af rodspidsen, som indeholder mange små kanaler og kan være sæde til indkapslet bakterier, der fremkalder infektionen. Når rodspidsen er fjernet, laves rodfyldningen, således at der er helt lukket af til tandnerven. Det er nødvendigt at lægge sutur i tandkødet efter operationen, som opløses efter noget tid.

Pris

Kontakt vores rare personale på telefon 98 98 00 10 (Jylland), 30 38 08 00 (Odense) eller 44 12 40 12 (København) for at få præcis vejledning og prisoverslag.

Nedenstående priser er vejledende. Dit individuelle tandsæt afgør, hvor omfattende en behandling og evt. forudgående undersøgelse, du har behov for. Ved at snakke i telefon med NordSmil kan du få et mere præcist svar.

Rodbehandling af 1. kanal: 995,00 kr.

Rodbehandling af 2. kanal: 650,00 kr.

Rodbehandling af efterfølgende kanal: 650,00 kr.

Ekstra rodskylning: 265,00 kr.

Husk! Hvis du er medlem af Sygeforsikringen “danmark” kan du få tilskud til mange behandlinger.

Afbetaling af regning

Har du ikke pengene nu og her, så kan din behandling betales ad flere omgange. Vi samarbejder med Denti, som kan give dig et uforpligtende tilbud på en finansieringsordning.

Pensionist eller studerende? Få rabat!

Vi giver 10% i studierabat eller pensionistrabat på frie ydelser som rodbehandlinger. Vi hjælper studerende og pensionister med den gode tandsundhed.

Husk at medbringe legitimation for at få rabat på din behandling.

Ring til os på

For Jylland ring:

For Odense ring:

For Amager ring:

For Viby ring:

Bestil tid til eksisterende kunde

Her har du mulighed for at bestille din førstegangsundersøgelse og akutte behandlinger.

Vælg en afdeling

Bliv kontaktet

Udfyld kontaktformularen og bliv kontaktet af din tandlæge Helt uforpligtende

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr. Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Bestil tid til ny kunde

Her har du mulighed for at bestille din førstegangsundersøgelse og akutte behandlinger.

Vælg en afdeling