fbpx

Visdomstænder

Hos Tandlægerne Nord Smil er det dit smil og dine tænder der er i fokus

Hvornår bør visdomstænder fjernes?

Det er ikke alle mennesker der får visdomstænder og nogle får kun 1,2 eller 3 visdomstænder. Visdomstænderne sidder som de bagerste tænder i både over- og underkæbe hvis man har dem. Det er ikke altid der er plads til dem, og derfor er det ikke altid de bryder frem, og nogle gange bryder de kun delvist og/ eller skævt frem.

Kan visdomstænderne give problemer? og hvornår bør de fjernes?

Visdomstænder kan give anledning til en række problemer, og det vil oftest være mest hensigtsmæssigt at fjerne dem, hvis der opstår problemer med dem. Da visdomstænderne er svært tilgængelige, kan det være svært at børste dem ordentligt. Derfor er der en øget risiko for at få betændelse i tandkødet omkring visdomstænderne, parodontose på den foranliggende tand eller caries i visdomstanden eller den foranliggende tand. Din tandlæge vil typisk snakke med dig om at fjerne visdomstænder i tilfælde af:

  • Huller i visdomstanden
  • Huller i 12-års tænderne som skyldes visdomstænderne
  • Hvis visdomstænderne forårsager parodontose på de foranliggende 12-års tænder.
  • Betændelse omkring visdomstænderne gentagne gange.

Betændelse omkring visdomstænderne

En betændelse omkring visdomstænderne kan være smertefuld, give hævelse, feber, synkebesvær, dårlig ånde og/ eller nedsat gabeevne. Har du disse symptomer bør du ringe og få en akut tid.

Bestil din tid i dag på tlf: 98 98 00 10

Bestil din tid i dag. Vi sidder klar til at besvare din henvendelse, og vi bestræber os på, at give dig en tid hurtigst muligt. Du er naturligvis også altid velkommen til, at ringe hhelt uforpligtende hvis du har et spørgsmål.