Akut tandlæge

Hos Tandlægerne Nordsmil er det dit smil og dine tænder, der er i fokus. Har du derfor akut tandpine, tandsmerter eller brug for anden tandbehandling, sørger vi for, at du kan få en akut tid samme dag!

Det er vigtigt at forstå, at akut tandpine og ubehag kan ramme alle – lige meget hvor god man er til at pleje sine tænder. Er uheldet ude, er vi der naturligvis for dig som din tandlæge. Vi forlanger ikke ekstra tårnhøje gebyrer for at passe dig ind i vores kalender, men forsøger at hjælpe bedst muligt – til vores faste gode priser.

Det skal du gøre, hvis du har brug for akut tandlæge

Hvis du føler pludselige tandsmerte, er det ofte et tegn på, at der er noget galt. Afhængigt af smertegraden kan det være nødvendigt at kontakte tandlægen for at få en akut henvisning. 

Hos Nordsmil hjælper vi naturligvis gerne med at hjælpe dig af med akut tandpine og ubehag ved at behandle problemet. 

Du skal blot kontakte os med din problematik, så vil vi finde den hurtigst mulige tid til dig. 

Du kan ringe til os alle hverdage inden for vores telefontider: 

Mandag – Torsdag: 07:00 til 16:00.

Fredag: 07:00 til 15:00.

NB! Klinikken har åben for behandlinger alle hverdage fra 08:00 til 18:00.

Brug for en akut tandlæge uden for vores åbningstider?

Akutte tandsmerter følger desværre ikke altid vores åbningstider. Derfor er det rart at vide, hvor du kan rette henvendelse, hvis du ikke kan træffe os. 

Her finder du nyttig viden og kontaktinformationer på Tandlægevagten i Nord- og Midtjylland, Fyn samt Hovedstaden:

Borger.dk

MIDT – Region Midtjylland

Region Syddanmark

Region Hovedstaden

Hvis du har brug for akut tandlægebehandling uden for vores åbningstider, henviser vi dig til ovenstående links, så du kan blive behandlet hurtigst muligt.

Hvis skaden er sket udenfor vores åbningstider, men godt kan vente til vi har åbent igen, så er du meget velkommen til at kontakte os på telefon:

Derfor kan du få brug for en akut tandlægetid

Der kan være mange årsager til, at der opstår akut tandpine eller andre behov for at få en tid hos tandlægen. Her kan du læse om 3 af de hyppigste årsager til behov for akut tandlæge.

Huller i tænderne – Caries

Huller i tænderne findes i alle størrelse. Fra små huller, som du slet ikke bemærker, til store huller, der kan give store smerter! Har du gået med et ubehandlet hul i din tand over en længere periode, er der desværre risiko for, at bakterier kan være trængt dybt ind i din tand. Her kan en rodbehandling blive nødvendig. 

For at undgå huller i tænderne og problemer med caries anbefaler vi, at du har gode tandbørsterutiner og overholder dine besøg hos tandlægen ved indkaldelse.

Tandkødsbetændelse og tandbylder

Bakterier kan ikke kun komme ind i tanden, hvor der er huller, men også ophobe sig i tandkødet og dets lommer. Sker det, kan der opstå smerter fra tandkødet forårsaget af en betændelsestilstand. 

Der kan også opstå tandbylder, hvis der kommer bakterier på dødt væv. Dette kan udvikle sig til en byld.

De bedste præventive råd er igen gode tandrutiner og ordentlig pleje.

Knækket tand

Nogle gange sker der sort uheld, hvor vi falder og knækker en tand eller på anden vis flækker den. Faktisk kan det ske, bare ved at vi tygger! 

Når tænderne flækker eller knækker, kan det blotte tandnerven, som kan være meget følsom. Det kan resultere i store smerter.

Uanset hvordan dine tænder gør ondt, anbefaler vi, at du kontakter os hurtigst muligt for at få behandlet problemet og få smertelindring.

en hvid figur holder en lægetaske og viser en stor hvid tand

Ring til os på

For Jylland ring:

For Odense ring:

For Amager ring:

For Viby ring:

Bestil tid til eksisterende kunde

Her har du mulighed for at bestille din førstegangsundersøgelse og akutte behandlinger.

Vælg en afdeling

Bliv kontaktet

Udfyld kontaktformularen og bliv kontaktet af din tandlæge Helt uforpligtende

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr. Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Bestil tid til ny kunde

Her har du mulighed for at bestille din førstegangsundersøgelse og akutte behandlinger.

Vælg en afdeling