Vi hjælper dig med din tandlægeskræk

Hos NordSmil tager vi din tandlægeskræk alvorligt. Vi ved, at det kan være udfordrende at gå til tandlægen, hvis du lider af nervøsitet eller ubehag. Derfor har vores tandlæger stor erfaring i at tilse patienter med tandlægeskræk, ligesom vi kan tilbyde behandling med hjælpemidler. Det kan blandt andet være i form af lokalbedøvelse, præmedicinering, sedering eller fuld narkose

Tandlægeskræk må ikke forhindre sunde tænder

Hvis du lider af tandlægeskræk, er du ikke alene. Faktisk anslår man, at 10% af befolkningen har så meget skræk, at de dropper deres tandlægebesøg!

Men går du ikke til tandlægen, kan det meget vel gå ud over dine tænder og din mund. Små problemer med tandsygdomme får lov til at vokse sig store, og pludselig har du smerter, skader på tænderne eller problemer med alt fra dårlige ånde til tyggebesvær. Desuden hænger tænderne sammen med dit øvrige immunforsvar, hvorfor problemer med tandsættet kan forplante sig og give hovedpine, søvnbesvær eller feber ved infektioner og betændelse.

Det er med andre ord vigtigt at passe på sine tænder og få dem efterset. Og vi kan hjælpe dig på trods af din tandlægeskræk.

NordSmils personale er trænet i tandlægeskræk

Når du besøger en NordSmil-klinik, møder du personale, som er trænet i at få patienter med tandlægeskræk til at føle sig behageligt til rette. 

Du skal blot fortælle os om din tandlægeskræk, så tilpasser vi vores rutiner til dit besøg. Det betyder, at vi giver dig tid til at være i situationen og respekterer pauser undervejs, at vi er åbne omkring hvad vi gør, så du ikke oplever en pludselig overraskelse – og at vi i det hele taget lægger vægt på at skabe en tryg situation. 

Vi anbefaler, at du møder veludhvilet op til dit tandlægebesøg – og du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med for moralsk støtte. 

For nogle patienter kan vi desuden tilbyde at afhjælpe situationen ved at behandle med hjælpemidler. Det kan blandt andet være via lokalbedøvelse, præmedicinering, sedering eller fuld narkose.

Tandbehandling under fuld narkose

For nogle patienter kan problemet med tandlægeskræk være så udtalt, at det kræver behandling under narkose. Dette skyldes ofte, at de har undgået deres tandlægebesøg og nu har behov for en større behandling. 

Tandlægen vil her starte med en indledende konsultation, hvor der aftales en behandlingsplan og patienten får grundig information herom. 

Under selve behandlingen vil der være en narkoselæge til stede, som tager sig af narkosen, mens en tandlæge udfører behandlingen som aftalt. 

Narkoselægen holder fuldstændig øje med patienten, og sørger for at patienten vågner korrekt op efter behandlingen.

Senere vil der følge et kontrolbesøg hos tandlægen, hvor behandlingen efterses. Der kan her være tale om mindre justeringsopgaver efter behandlingen – og vores erfaring er, at vores patienter her nyder stor tillid til os og allerede har mindsket deres tandlægeskræk betragteligt.  

NB! Vær opmærksom på, at ikke alle kan tilbydes narkose. Overvægt, medicinering eller sygdomme kan forhindre muligheden. Vurderingen af egnethed vil altid blive udført af en erfaren narkoselæge.

Har du spørgsmål omkring tandlægeskræk eller behandling under narkose?

Hvis du ønsker at høre mere om vores nænsomme behandling for patienter med tandlægeskræk – eller du har spørgsmål til dine muligheder for behandling under fuld narkose – er du velkommen til at kontakte os.

Ring til os på

For Jylland ring:

For Odense ring:

For Amager ring:

For Viby ring:

Bestil tid til eksisterende kunde

Her har du mulighed for at bestille din førstegangsundersøgelse og akutte behandlinger.

Vælg en afdeling

Bliv kontaktet

Udfyld kontaktformularen og bliv kontaktet af din tandlæge Helt uforpligtende

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr. Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Bestil tid til ny kunde

Her har du mulighed for at bestille din førstegangsundersøgelse og akutte behandlinger.

Vælg en afdeling