Hvorfor har jeg tandpine?

Hvorfor har jeg tandpine?

 

Har du også oplevet tandpine? Så ved du sikkert godt, hvor ubehageligt det kan være, hvis der ikke straks gøres noget for at afhjælpe smerten. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er normalt at have ondt i tænderne. Hvis du føler smerte, er det et tegn på, at der er noget galt. Derfor er det en god ide at slå et smut forbi tandlægen, så din tandlæge kan finde årsagen til din tandpine og svare på spørgsmålet:

 

Hvorfor har jeg tandpine?

Der kan være forskellige årsager til, at du har tandpine. Lad os se lidt nærmere på nogle af dem:

Hul i tanden: Den kender de fleste af os nok bedst til. På et eller andet tidspunkt i dit liv, har du sikkert haft et lille hul eller to. Det er helt naturligt, at der i løbet af dagen dannes plak (bakteriebelægninger) på tænderne. Men hvis de får lov til at sidde for længe på tænderne, kan der udvikle sig et hul. Heldigvis er det nemt at redde tanden, når hullet stadigt er lille, og en plastfyldning vil typisk være løsningen på problemet.

Tabt fyldning: Det sker sommetider, at en plastfyldning falder ud eller bliver løs. Når du taber en fyldning, kan nerven i tanden blive irriteret, da hullet står åbent. Det gør det ikke kun svært at holde hullet rent, men kan også medføre smerte, når du tygger.

Visdomstand: Hvis ens visdomstænder begynder at bryde frem, oplever man ofte smerte, hævelse og problemer med at åbne munden helt. Din tandlæge kan bedst vurdere, om visdomstænderne bør fjernes for at lindre smerterne.

Tandblegning: Efter en professionel tandblegning, vil mange være øm efter behandlingen. Men ømheden skal gerne forsvinde efter 1-2 dage. Hvis du stadig har smerter efter tandblegningen, er det en god ide at kontakte din tandlæge.

Skære tænder: Har du smerter eller ubehag i kæbeled og -muskulatur? Virker dine tænder meget slidte? Så kan det være tegn på, at du skærer tænder. Heldigvis findes der en række løsninger, der kan hjælpe dig med tandskæren, så du undgår slidte tænder, hovedpine og smerter i tænder og kæber.

Skader: En sportsskade eller en skade, som opstår som følge af en ulykke, kan føre til en række problemer, som fx en knækket tand eller misfarvning af tanden.

Lige meget hvad årsagen til din tandpine er, så er det en god ide at booke en tid hos tandlægen, så tandlægen kan stille den rigtige diagnose og hjælpe dig af med smerterne.

Husk, du altid kan ringe til os, hvis du har brug for en akut tid:

Jylland: 98 98 00 10

Odense: 30 38 08 00

København: 44 12 40 12

Vil du gerne vide mere om NordSmil? Så besøg vores hjemmeside, hvor du kan læse mere om vores behandlinger og finde den tandlæge, der ligger tættest på dig.

Ring til os på

For Jylland ring:

For Odense ring:

For Amager ring:

For Viby ring:

Bestil tid til eksisterende kunde

Her har du mulighed for at bestille din førstegangsundersøgelse og akutte behandlinger.

Vælg en afdeling

Bliv kontaktet

Udfyld kontaktformularen og bliv kontaktet af din tandlæge Helt uforpligtende

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr. Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Bestil tid til ny kunde

Her har du mulighed for at bestille din førstegangsundersøgelse og akutte behandlinger.

Vælg en afdeling