Hvorfor får du spændingshovedpine?

Hvorfor får du spændingshovedpine?

Den hyppigste årsag til hovedpine fra tænderne er tænderskæren og overbelastning af tyggemusklerne,  og kaldes for spændingshovedpine. Den kan også opstå hvis man spænder på grund af tandsmerter og tandstilling.

Oplever du ikke at være udhvilet eller har du ondt i hovedet når du vågner fra din søvn, så kan det være tegn på at du skærer tænder. Det er ikke sikkert at du er klar over, at du skærer tænder om natten, derfor kan en bideskinne afhjælpe de gener og komplikationer, der kan opstå.  En bideskinne kan støtte dine tænder og trangen til sammenbid og gnidninger mod hinanden, da bideskinnen udfylder det luftrum i din tandstilling, som mangler.  

Når dine kæbemuskler slapper af, vil overaktiviteten i dit mundparti forsvinde sammen med din spændingshovedpine. De fleste der benytter sig at vores bideskinner, bruger dem om natten. Mange er ikke klar over at det oftes er om natten at man skærer tænder eller bider tænderne hårdt og forkert sammen. 

Gode råde til afhjælp af spændingshovedpine 

Hvis du har spændingshovedpine findes der gode øvelser der kan være med til at formindske dine smerter: 

  • Træk vejret dybt ned i maven og sænk skuldrene.
  • Slip underkæben; før den afspændt fra side til side 10-20 gange
  • Lad tungen finde ro i munden og underkæben spænde af.

Hvornår har du brug for en bideskinne?

Det er ikke sikkert at du er klar over, at du skærer tænder om natten  eller spænder i kæbemusklen, derfor har vi lavet en opsigt over nogle af de typiske symptomer på at du har behov for en bideskinne: 

  • Hovedpine eller nakkespændinger og særligt om morgenen
  • Smerter i kæbemusklerne når du tygger eller gaber
  • Smerter i ansigt eller ørerne
  • Smerter og ømhed over kindben
  • Slid på tænderne
  • Svimmelhed
  • Knæklyde fra dine kæbeled

Ønsker du at få en bideskinne ? 

Vi tilbyder bideskinner som er 100% smags- og lugtfri. Vores bideskinne er en plastskinne, som sidder på tænderne i overkæben. Hvis du overvejer at få en bideskinne er det vigtig at du ved at der findes to typer bideskinner, en hård og blødskinne. 

En hård bideskinne er til patienter, som bider tænderne hårdt sammen eller skærer tænder. 

En blød bideskinne kan bruges som tilvænning, inden man går over til en hård bideskinne, til beskyttelse af protetiske konstruktioner, eller hvis man presser tænderne sammen.

En bideskinne kan ikke fjerne årsagen til, at man skærer tænder eller bider hårdt sammen, men den forhindrer yderligere skade på tænderne og mindsker ubehag, spændingshovedpine og eventuelle smerter fra kæbemuskulaturen.

 

Billige bideskinner 

Der findes mange billige bideskinner, men der er stor forskel på kvaliteten. I Danmark kan du købe universelbideskinner i apotekt eller i Matas.  Vælger du at købe de billige bideskinner, kan du risikere at opleve en dårligere resultat, da disse bideskinner ikke er lavet specifik til dit tandsat. Derfor kan du risikere at have en bideskinne der ikke give dig den tandstøtte og udformning du har brug for, samt i værste tilfælde resultere i forværring af dine spændings, eller bide problemer. 

Hos Nordsmil anbefaler vi at det kan betale sig at investere i en bideskinne, som er udformet til dit tandsæt, så du kan få det bedste resultat. Vidste du at hos os kan du få et billigt og kvalitetsmæssig bideskinne til: 

Undersøgelse af bidefunktion: 550,00 kr.

Bideskinne: 1.965,00 kr.

Snorkeskinne: 2.200 kr.

 

Vil du gerne vide mere om NordSmil? Så besøg vores hjemmeside, hvor du kan læse mere om vores behandlinger og finde den tandlæge, der ligger tættest på dig.

Ring til os på

For Jylland ring:

For Odense ring:

For Amager ring:

For Viby ring:

Bestil tid til eksisterende kunde

Her har du mulighed for at bestille din førstegangsundersøgelse og akutte behandlinger.

Vælg en afdeling

Bliv kontaktet

Udfyld kontaktformularen og bliv kontaktet af din tandlæge Helt uforpligtende

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr. Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Bestil tid til ny kunde

Her har du mulighed for at bestille din førstegangsundersøgelse og akutte behandlinger.

Vælg en afdeling