Hvor tit skal man skifte tandbørste?

Hvor tit skal man skifte tandbørste?

Hvornår har du sidst skiftet din tandbørste ud? 

Når det kommer til tandhygiejne, er vi ikke nær så omhyggelige som på andre områder. Vi smider mad, vitaminer og andre produkter ud, som er udløbet og udskifter jævnligt vores plejeprodukter. Så hvorfor gør vi ikke det samme, når det kommer til vores tandbørste?

Der findes nogle vigtige regler og tips, du burde følge for at bevare en god tandsundhed. 

Hvornår skal jeg skifte tandbørste?

Mange tandlæger anbefaler, at du skifter din tandbørste ud efter ca. tre måneder – typisk når børstehårene på din tandbørste begynder at sprede sig. Så du skal faktisk udskifte din tandbørste fire gange om året. 

Med tiden slides din tandbørste og vil ikke være lige så effektiv, når det gælder om at fjerne plak fra tænder og gummer. En anden grund til at skifte tandbørste hver tredje måned er, at bakterierne kan gemme sig i børstehårene på tandbørsten. Derfor er det også vigtigt, at du skifter din tandbørste ud, efter du har være syg. Ellers risikerer du nemlig at blive syg igen, hvis du bruger den samme tandbørste. 

Efter du har børstet dine tænder, sørg for at skylle og tørre din tandbørste grundigt for at undgå, at bakterier gemmer sig i børstehårene, hold din tandbørste væk fra andre tandbørster, og sæt den med hovedet opad. 

Hvad sker der, hvis jeg ikke skifter tandbørste ofte?

Skifter du ikke regelmæssigt din tandbørste ud, kan bakterier og svamp gemme sig i børstehårene på din tandbørste. Lyder det som en tandbørste, du har lyst til at børste dine tænder med? Sikkert ikke. 

Ud over bakterier og svamp, kan en gammel tandbørste også medføre gingivitis (tandkødsbetændelse), som kan føre til infektion. En gammel tandbørste er nemlig ikke særlig effektiv, når det kommer til at fjerne plak fra dine tænder. Hvis infektionen ikke behandles, kan det ende med, at dine tænder falder ud. 

Så ud med din gamle tandbørste! 

Hvordan husker jeg at skifte tandbørste?

Måske er du lidt i tvivl om, hvornår du sidst har skiftet den, og det kan da også være svært at huske. Derfor har vi tre tips til, hvordan du husker at skifte tandbørsten ud:

  • Skift din tandbørste, når du køber en ny tandpasta
  • Skift din tandbørste, når en ny årstid starter (sommer, efterår, vinter og forår)
  • Sæt kryds i din kalender eller lav en påmindelse på din mobil, når det er tid til at skifte tandbørsten ud 

 

Vil du gerne vide mere om NordSmil? Så besøg vores hjemmeside, hvor du kan læse mere om vores behandlinger og finde den tandlæge, der ligger tættest på dig.

Ring til os på

For Jylland ring:

For Odense ring:

For Amager ring:

For Viby ring:

Bestil tid til eksisterende kunde

Her har du mulighed for at bestille din førstegangsundersøgelse og akutte behandlinger.

Vælg en afdeling

Bliv kontaktet

Udfyld kontaktformularen og bliv kontaktet af din tandlæge Helt uforpligtende

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr. Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Bestil tid til ny kunde

Her har du mulighed for at bestille din førstegangsundersøgelse og akutte behandlinger.

Vælg en afdeling