Hvor tit skal man børste tænder?

Hvor tit skal man børste tænder?

Hører du også til den gruppe af mennesker, der nogle gange glemmer at børste tænder? Og tænker du på, hvor tit man skal børste tænder? Så har vi svaret til dig her.

Tandlægens anbefaling

Tandlægeforeningen anbefaler, at du børster dine tænder to gange dagligt – før eller efter morgenmaden og om aften inden du sover. Derudover bør du bruge tandtråd og mundskyl én gang om dagen. 

For at reducere antallet af bakterier, der kan føre til huller i tænderne og tandkødsbetændelse, kan du tygge sukkerfrit tyggegummi mellem dine måltider. Og selvfølgelig skal du også sørge for at gå regelmæssigt til tandlægen, så du kan få tjekket og renset dine tænder grundigt.

Ups…jeg har glemt at børste mine tænder!

Et sundt tandsæt og en god mundhygiejne opstår gennem gode rutiner i løbet af hele dit liv. Men hvad nu hvis du lige glemmer at børste tænderne? 

Vi kan alle sammen glemme ting. Hvis du glemmer at børste tænder, så børst dem, så snart du kommer i tanke om det. Men gør det ikke til en dårlig vane. 

Vi har nogle tips, som kan hjælpe dig med at huske tandbørstningen:

  • Gør tandbørstning til en del af din rutine, fx når du står op om morgenen og går i bad. Når det bliver til en del af din daglige rutine, er det nemmere at huske.
  • Sæt en timer på din mobil eller computer, når det er tid til at få tandbørsten frem. Det er en nem måde at blive mindet om, at du skal børste dine tænder. 
  • Klister et post-it på spejlet for at blive mindet om, at du skal børste tænderne
  • Hav altid sukkerfrit tyggegummi og/eller mundskyl i rejsestørrelse på dig. Skulle du glemme at børste dine tænder, har du således altid en plan b med dig i tasken. Tyggegummi og mundskyl kan aldrig erstatte tandbørstning, da de ikke kan fjerne plak. Men de kan være en hjælp, hvis du glemmer at børste tænder. 

 

Vil du gerne vide mere om NordSmil? Så besøg vores hjemmeside, hvor du kan læse mere om vores behandlinger og finde den tandlæge, der ligger tættest på dig. 

Ring til os på

For Jylland ring:

For Odense ring:

For Amager ring:

For Viby ring:

Bestil tid til eksisterende kunde

Her har du mulighed for at bestille din førstegangsundersøgelse og akutte behandlinger.

Vælg en afdeling

Bliv kontaktet

Udfyld kontaktformularen og bliv kontaktet af din tandlæge Helt uforpligtende

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr. Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Bestil tid til ny kunde

Her har du mulighed for at bestille din førstegangsundersøgelse og akutte behandlinger.

Vælg en afdeling