Derfor bør du smile mere

Derfor bør du smile mere

3… 2… 1… SMIL!

På skolebilledet, til fejringer og juleaftener bliver vi bedt om at finde det store smil frem. Kameraet peger på os som et gevær, og vi kommanderes til at trække i mundvigene. Selvom det kan virke akavet i situationen, så kan selv let tvungne smil være en fin idé. Når det komme til smil, så vil selv de falske slags kunne påvirke dit humør i en positiv retning. “Fake it ‘til you make it”-tilgangen kan altså også give dig et humørboost.

 

Hvorfor bør vi smile?

Når vi smiler, hvad enten det er til os selv eller andre, så sender det signal til hjernen om, at humøret skal et nøk opad. Smil er også en godt budskab til omverdenen, da du kommer til at fremstå som en gladere, åben og mere imødekommende person. Dette kan være godt i et væld af situationer lige fra at virke venlig på arbejdspladsen til at skulle ud i datinglivet. Du har sikkert hørt klichéen om, at “Smil til verden, og verden smiler til dig”, og hvor træls den sætning end kan lyde, så er der noget om snakken.

Det handler nemlig om biologi: Ved at omgive dig med andre mennesker, så aktiveres spejlneuroner i hjernen, som får os til ubevidst at kopiere andres adfærd. Så den er god nok: Smiler du til andre burde du få det retur.

 

Hvad er forskellen på det falske og det oprigtige smil?

Selvom vi ikke altid kender personer og deres ansigtstræk i forvejen, så er der nogle universelle måder, hvor personer smiler falskt og ægte. I det ægte smil trækkes mundvigene og kinderne opad, og som udløser smilerynker hos nogle mennesker. Ved det falske smil er det udelukkende mundvigene, der bevæges opad, og der ses ikke smilerynker ved øjnene. 

Det specielle er, at uanset om det er det helt brede, ægte smil eller det falske, du finder frem, så har det en positiv virkning. Vi bliver bare gladere i låget af at se smilende mennesker omkring os, og det hjælper til at sprede glæde og god stemning.

 

Øvelse gør mester: Træn dig i at smile

Selvom det kan lyde absurd, så kan det være en god træning at huske at smile både til andre og for sig selv. Ved at anerkende forbipasserende, kassedamen eller buschaufføren med et lille smil kan du være med til at bidrage til en verden, hvor mennesker bliver set.

Hvis du er den introverte type, så behøver du ikke frygte for, at hvert et smil er en invitation til samtale – det kan også blot fungere som en effektiv, mellemmenneskelig reminder om, at vi anerkender hinandens eksistens.

Inden du lægger dig til at sove om aftenen kan du også øve dig i at være taknemlig for dagens gode oplevelser. Tænk på 2-3 positive højdepunkter i løbet af dagen, og du vil automatisk smile. Så skulle det også blive lettere at rejse til drømmeland, når du har en god følelse i kroppen.

 

Hvad kan få dig til at smile?

Det kan være en god nabo, familie, venner eller kæledyr, der får dig til at smile. Ved at omgive dig med mennesker, som du har noget til fælles med og er tryg ved, har du nemmere ved at slappe af og smile. Det kan også være, at det er livsstilsprogrammer om mad og bolig, komedieserien Friends eller fodbold, der får dig til at trække på smilebåndet. Det vigtige er at prioritere de aktiviteter og mennesker, som gør dig glad og giver dig energi.

 

Overvejer du en justering af dit smil?

Dit naturlige smil er oftest det bedste. Der kan dog være andre grunde til, at du har overvejet at få justeret dine tænder. Hos Tandlægerne NordSmil tilbyder vi tandretning med usynlige bøjler som Invisalign, tandblegning og facader.

I vores seks klinikker i Aarhus, AalborgHerning, KøbenhavnOdense og Randers har du mulighed for at få tjekket dine tænder og få tilbud på muligheder for tandbehandlinger.

Priser

Det handler om kroner og øre – men også meget mere end det!

Vores uddannede team af tandlæger, tandteknikere og klinikassistenter er højt motiverede til at hjælpe dig af med dine tandproblemer. Vi bruger moderne udstyr i klinikkerne og forsøger at skabe en god og tryg oplevelse for dig som patient.

Hos Tandlægerne NordSmil går vi op i, at du får den rette behandling til rimelige penge. Vi er op til 50% billigere på mange  behandlinger sammenlignet med andre tandlæger.

Derudover giver vi 10% i studierabat eller pensionistrabat på frie ydelser ved fremvisning af gyldig legitimation.

Vil du gerne vide mere om NordSmil? Så besøg vores hjemmeside, hvor du kan læse mere om vores behandlinger og finde den tandlæge, der ligger tættest på dig.

Ring til os på

For Jylland ring:

For Odense ring:

For Amager ring:

For Viby ring:

Bestil tid til eksisterende kunde

Her har du mulighed for at bestille din førstegangsundersøgelse og akutte behandlinger.

Vælg en afdeling

Bliv kontaktet

Udfyld kontaktformularen og bliv kontaktet af din tandlæge Helt uforpligtende

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr. Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Bestil tid til ny kunde

Her har du mulighed for at bestille din førstegangsundersøgelse og akutte behandlinger.

Vælg en afdeling