Skæve tænder

Skæve tænder

Skæve tænder er et helt normalt fænomen og kan forekommer i større eller mindre grad. Men mange kan føle sig påvirket af skæve tænder i en sådan grad, at de føler sig nedtrykt og gemmer deres smil væk. For andre kan skæve tænder også medføre fysiske gener, som hovedpine og forkert bid.   

 

Hvad er årsagen til skæve tænder?

Der kan være mange årsager til skæve tænder – det kan være genetisk betinget, men det kan også skyldes dårlige vaner, ulykker eller lignende. 

Her kan du se nogle eksempler på, hvad der kan påvirke tandstillingen og medføre skæve tænder:

  • Pladsmangel i munden på grund af for store og/eller for mange tænder, hvilket skubber tænderne sammen
  • Misdannede tænder
  • Manglende tænder
  • Sygdom i kæberne
  • Tandtab som følge af en ulykke eller anden trauma
  • Dårlige eller unormale bidevaner
  • Suttevaner som barn, der kan skabe et pres på fortænderne
  • Forkert vejrtrækning

 

Hvordan behandler man skæve tænder?

Der findes en række forskellige muligheder for at behandle skæve tænder. Hvilken type behandling, der egner sig bedst til dig, afhænger dog af selve årsagen til dine skæve tænder og andre parametre. Således vil behandlingsmetoden variere alt efter din situation, tandstilling og ønsket behandling. En konsultation hos tandlægen vil gøre dig klogere omkring, hvilke muligheder du har for tandretning, og hvilke forventninger du kan gøre dig. 

 

Hvor lang tid tager en tandretning?

Det er meget forskelligt, hvor lang tid det tager at få rettet skæve tænder, da dette afhænger af den pågældende tandstillingsfejl, og samtidig er det individuelt, hvor hurtigt tænderne flytter sig. For voksne vil en tandretning typisk tage mellem seks måneder til to år, mens det hos børn er mellem to til seks måneder afhængig af tandstillingsfejlen. 

 

Behandling med Invisalign

Hvis du føler,  at dine skæve tænder påvirker dig i dagligdagen, findes der heldigvis en række muligheder for at rette op det og give dig dit smil tilbage. 

Hos NordSmil anvender vi det anerkendte tandreguleringssystem Invisalign. Invisalign er en usynlig bøjle og er et nyt alternativ til den almindelige tandbøjle. Invisalign-bøjlen tilpasses til dine tænder og udskiftes ca. hver anden uge. På den måde rettes dine tænder til gradvist. Behandlingstiden med Invisalign er oftest mellem 6-18 måneder. Du kan læse mere om tandregulering med Invisalign her.

Vil du gerne vide mere om NordSmil? Så besøg vores hjemmeside, hvor du kan læse mere om vores behandlinger og finde den tandlæge, der ligger tættest på dig.

Ring til os på

For Jylland ring:

For Odense ring:

For Amager ring:

For Viby ring:

Bestil tid til eksisterende kunde

Her har du mulighed for at bestille din førstegangsundersøgelse og akutte behandlinger.

Vælg en afdeling

Bliv kontaktet

Udfyld kontaktformularen og bliv kontaktet af din tandlæge Helt uforpligtende

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr. Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Bestil tid til ny kunde

Her har du mulighed for at bestille din førstegangsundersøgelse og akutte behandlinger.

Vælg en afdeling