fbpx

Billige tandproteser i god kvalitet

Hos Tandlægerne Nord Smil er det dit smil og dine tænder der er i fokus

Midlertidige og permanente proteser

Hos Tandlægerne Nord-Smil.dk laver vi forskellige typer af midlertidige og permanente tandproteser. Din tandlæge vil råde og vejlede dig i forbindelse med protesebehandling så du får den løsning som passer netop til dig.

Hvad er en tandprotese?

En tandprotese er en aftagelig erstatning for manglende tænder. Det vil sige at du kan tage protesen af og på. De kan erstatte enkelte, flere eller alle tænder.

Helproteser

Har du mistet alle dine tænder i over- og/eller undermund eller kan dine resterende tænder ikke bevares, vil en helprotese måske være en løsning for dig. Helproteser er lavet af akryl og i overmunden omslutter de den hårde gane og gummerne, og sidder fast ved hjælp af en sugekop-effekt mellem protese og gummerne. I undermunden hviler de på gummerne.

Delproteser

Hvis man mangler enkelte eller flere tænder i over- og/eller undermund kan en delprotese være en mulig løsning. Delproteser kan være permanente proteser med et støbt stel (unitor-protese) eller midlertidige proteser (smileproteser) som kan bruges i en periode f.eks. under helingen ved implantatbehandling.

  • Smileproteser (en midlertidig protese) er lavet af akryl og hviler på gummerne. De sidder fast på dine tænderne ved hjælp af bukkede bøjler af metal. En smileprotese bruges som en midlertidig protese, fordi tyggekræfterne fordeles på gummerne, som med tiden vil forårsage at gummerne svinder.
  • En unitor-protese (en permanent protese laves på baggrund af et aftryk af dine tænder og gummer. Den består af et metalstel som hviler på udslibninger der laves på nogle af dine blivende tænders tyggeflade. På metalstellet sidder akryltænder og lyserødt akryl som imitere tandkødet. Unitor-proteser er stabile, sidder godt fast og fordeler tyggebelastningen på dine tilbageværende tænder.
  • Delproteser er et billigere alternativ til tandbroer og implantater. En delprotese kan sidde i munden hele tiden, og du behøver kun at tage den ud ved rengørring.

Tryklåsproteser

Tryklåsproteser klikkes fast i munden ved hjælp af såkaldte tryklåse.

Protesen klikkes altså fast på kugler som er monteret på eventuelle tilbageværende tandrødder eller på implantater som indsættes.

Tryklåsproteser sidder betydeligt bedre fast end traditionelle proteser og glider ikke på tandkødet under tale og tygning, samtidig er der ingen dækning af ganen i overmunden som der er på en traditionel protese.

Typisk vil der være brug for 4 implantater i overmunden og 2 i undermunden, men den bedste løsning for netop dig, finder vi til forundersøgelsen.

Immediat tandprotese

Hvis du skal have trukket én eller flere tænder ud og i stedet have en protese, er det muligt at få lavet protesen før dine tænder trækkes ud. Du står således ikke i den situation at du i en periode mangler tænder, men vil i stedet få din protese udleveret samme dag som vi planlægger tandudtrækningen. 

Du får her 3 kontroller hvor der foretages eventuel tilpasning af din protese.

Bestil din tid i dag på tlf: 98 98 00 10

Bestil din tid i dag. Vi sidder klar til at besvare din henvendelse, og vi bestræber os på, at give dig en tid hurtigst muligt. Du er naturligvis også altid velkommen til, at ringe hhelt uforpligtende hvis du har et spørgsmål.