Tandproteser

Hos Tandlægerne Nord Smil er det dit smil og dine tænder der er i fokus

Midlertidige og permanente proteser

Hos Tandlægerne Nord-Smil.dk laver vi forskellige typer af midlertidige og permanente tandproteser. Din tandlæge vil råde og vejlede dig i forbindelse med protesebehandling så du får den løsning som passer netop til dig.

Hvad er en tandprotese?

En tandprotese er en aftagelig erstatning for manglende tænder. Det vil sige at du kan tage protesen af og på. De kan erstatte enkelte, flere eller alle tænder.

Helproteser

Har du mistet alle dine tænder i over- og/eller undermund eller kan dine resterende tænder ikke bevares, vil en helprotese måske være en løsning for dig. Helproteser er lavet af akryl og i overmunden omslutter de den hårde gane og gummerne, og sidder fast ved hjælp af en sugekop-effekt mellem protese og gummerne. I undermunden hviler de på gummerne.

Delproteser

Hvis man mangler enkelte eller flere tænder i over- og/eller undermund kan en delprotese være en mulig løsning. Delproteser kan være permanente proteser med et støbt stel (unitor-protese) eller midlertidige proteser (smileproteser) som kan bruges i en periode f.eks. under helingen ved implantatbehandling.

  • Smileproteser (en midlertidig protese) er lavet af akryl og hviler på gummerne. De sidder fast på tænderne ved hjælp af bukkede bøjler af metal. Smileproteser er bruges som midlertidige proteser fordi tyggekræfterne fordeles på gummerne hvilket med tiden vil forårsage at gummerne svinder.
  • En unitor-protese (en permanent protese) laves på baggrund af et aftryk af dine tænder og gummer. Den består af et metalstel som hviler på udslibninger i tyggefladen på nogle af dine tilbageværende tænder. På metalstellet sidder akryltænder og lyserødt akryl som imitere tandkød. Unitor-proteser er stabile, sidder godt fast og fordeler tyggebelastningen på dine tilbageværende tænder.

Delproteser er et billigere alternativ til tandbroer og implantater som ikke er aftagelige. En delprotese kan sidde i munden hele tiden, og du behøver kun at tage den ud for at rengøre den og dine tænder.

Tryklåsproteser

Tryklåsproteser klikkes fast i munden ved hjælp af såkaldte tryklåse. Protesen klikkes altså fast på kugler som er monteret på eventuelle tilbageværende tandrødder eller på implantater som indsættes. Tryklåsproteser sidder meget bedre fast end traditionelle proteser og glider ikke på tandkødet under tale og tygning. Hvis du ønsker en protese uden gane, kan vi lave det lade sig gøre hvis der indsættes 6 tryklåse. Så har du en protese som ikke sidder godt eller hvis du bare ønsker en protese som sidder godt fast og som ikke falder ud kan en tryklåsprotese måske være for dig.

Immediat tandprotese

Du skal have trukket en eller flere tænder ud før en protesebehandling (uanset hvilken type protese), kan vi lave protesen først, og trække de pågældende tænder ud samme dag som du får protesen. Så er du fri for at gå uden de tænder mens protesen bliver fremstillet. Hos Tandlægerne Nord Smil får du 3 kontroller med nødvendig korrektion af protesen når der laves en immediat protese.

Bestil din tid i dag på tlf: 98 98 00 10

Ring til og og bestil din tid idag. Vi sidder klar til at besvare din henvendelse, og kan give dig en tid hurtigst muligt. Du er altid velkommen til at ringe hvis du har spørgsmål, og du kan kontakte os helt uforpligtende.

Nord-Smil i Aalborg

Nytorv 3, 1 sal 9000 Aalborg

98 98 00 10

aalborg@nord-smil.dk

Nord-Smil i Randers

Dytmærsken 12, 1. sal 8900 Randers

98 98 00 10

randers@nord-smil.dk

Nord-Smil i Aarhus

Paludan-Müllersvej 24 8200 Aarhus N

98 98 00 10

aarhus@nord-smil.dk

Nord-Smil i Herning

Bredgade 27, 3 7400 Herning

98 98 00 10

herning@nord-smil.dk